10 مهارتی که در هر شغلی به شما کمک می کند!


برای موفقیت در هر شغلی، مجموعه ای از مهارت ها مورد نیاز است که نقش مهمی در پیشرفت شغلی دارند. به طور کلی داشتن 10 مهارتی که در هر شغلی به شما کمک می کند شما می توانید موقعیت خود را بهبود بخشید. این مهارت ها، مهارت های قابل انتقال یا قابل انتقال نامیده می شوند و مجموعه ای از توانایی ها هستند که می توانند در یادگیری سازمانی و از شغلی به شغل دیگر استفاده شوند.

این مهارت ها مستقل از شغل و سازمان هستند و در هر شغلی قابل استفاده هستند. با استفاده از مهارت های قابل انتقال علاوه بر تخصص اصلی خود، می توانید در سازمان مربوطه به فعالیت های حرفه ای بپردازید و به پیشرفت پروژه ها کمک کنید.

مهارت های قابل انتقال چیست؟

در یک جمله می توان گفت که مهارت های قابل انتقال کارکنان خوب را از کارمندان بزرگ جدا می کند. مهارت های قابل انتقال به مهارت هایی گفته می شود که محدود به حوزه کاری خاصی نیست و در تمامی محیط های کاری ارزشمند و مفید است. داشتن چنین مهارت هایی در کارکنان برای کارفرمایان بسیار حائز اهمیت است و این دسته از کارکنان برای سازمان ارزش زیادی دارند.

مهارت های قابل انتقال با نام های دیگری به عنوان مهارت های قابل انتقال نیز شناخته می شوند و ویژگی اصلی این 10 مهارت که در هر شغلی مفید هستند این است که می توانند از شغلی به شغل دیگر منتقل شوند و نقش زیادی در رشد شغلی داشته باشند.

10 مهارتی که در هر شغلی به شما کمک می کند

ارتقاء شغلی و دستیابی به موقعیت بهتر و درآمد بالاتر هدف بسیاری از افراد است و برای رسیدن به این هدف باید مهارت های حرفه ای و حرفه ای خود را ارتقا دهید. علاوه بر توسعه مهارت های فنی و تخصصی، باید مهارت های دیگری را نیز ارتقا دهید که به آن مهارت های قابل انتقال می گویند. در زیر به 10 مهارتی می پردازیم که در هر شغلی به شما کمک می کند.

1. مهارت های ارتباطی قوی

یکی از مهم ترین مولفه های کار در یک سازمان، داشتن مهارت های ارتباطی و کار گروهی است. افراد در تعامل با یکدیگر رشد و تکامل می یابند. با داشتن مهارت های ارتباطی و کار گروهی هدفمند می توانیم سطح همدلی، همکاری و تفاهم را در محیط کاری خود ارتقا دهیم.

با داشتن مهارت ارتباط موثر در محیط کار و تیم می توان به خوبی ایده ها، نظرات و اطلاعات لازم را منتقل کرد و همچنین از سوءتفاهم جلوگیری کرد. راهبردهای مهم برای افزایش این مهارت عبارتند از:

  • ابراز همدردی
  • زبان بدن
  • گوش دادن فعال
  • وضوح کلامی
  • بازخورد مفید

2. مهارت حل مسئله و تصمیم گیری

10 مهارت دیگری که در هر شغلی به شما کمک می کند، توانایی حل مشکلات و تصمیم گیری در موقعیت های مختلف است. مواجهه با چالش ها در محیط کار مشکلی غیرقابل انکار است. داشتن توانایی حل مشکلات در لحظات حساس و مواجهه با چالش ها یکی از مهارت های شخصی مهم و ضروری برای هر موقعیت شغلی است.

با داشتن این توانایی می توان ریشه مشکلات را شناسایی کرد و با مطالعه راه حل های ممکن بهترین روش را برای حل مشکل در پیش گرفت. افرادی که این مهارت مهم را در خود پرورش داده اند بهترین تصمیم ها را می گیرند و آنقدر قدرت و اعتماد به نفس دارند که مسئولیت تصمیمات خود را بر عهده می گیرند.

استفاده از آموزش های سازمانی و مدیریتی روشی مناسب برای دستیابی به مهارت های حل مسئله و تصمیم گیری است. دکتر علی ناصر هویتی با نزدیک به دو دهه فعالیت مستمر یکی از بهترین مشاوران بازاریابی می باشد و در طول سال ها فعالیت سازنده تجربیات ارزنده ای را کسب کرده و در اختیار مدیران و کارکنان سازمان ها قرار داده است.

3. مهارت های سازگاری با کار

با توجه به مشاغل این دوره و تغییرات سریعی که شاهد آن هستیم، تنها افرادی می توانند موفق باشند که بتوانند خود را با تغییرات وفق دهند. انطباق با تغییر یک مهارت قابل انتقال بسیار مهم است که به افراد امکان می دهد با هر گونه تغییر در محیط و شرایط کاری جدید سازگار شوند. این مهارت منجر به موفقیت چشمگیر در کار می شود.

4. تفکر انتقادی

چهارمین مهارت از 10 مهارتی که در هر شغلی به شما کمک می کند، توانایی تفکر انتقادی است. نکته تفکر انتقادی این است که پس از طرح مسئله، باید بتوان داده های موجود را بررسی، تحلیل و استدلال کرد. سپس بر اساس ارزیابی های انجام شده بهترین تصمیم گرفته شود.

5. سازماندهی و حفظ نظم

توانایی برقراری نظم و سازماندهی امور یکی دیگر از مهارت های قابل انتقال است که در فهرست مهارت های فردی نیز گنجانده شده است. افراد سازمان یافته همیشه برنامه ریزی را دنبال می کنند و وظایف خود را طبق زمان تعیین شده انجام می دهند. این گروه از افراد وظایف خود را طبق دستورالعمل های تعیین شده انجام می دهند و پروژه های خود را در زمان بندی تعیین شده تحویل می دهند.

توانایی سازماندهی وظایف محوله و حفظ نظم یکی از ضروری ترین مولفه هایی است که نقش مهمی در موفقیت یک سازمان دارد. کارکنان منضبط با این مهارت در محل کار برای رهبران و مدیران ارزش زیادی دارند.

6. جلب اعتماد

ایجاد اعتماد یکی از مهارت های مهمی است که برای آن باید مهارت های قابل انتقال دیگری را توسعه دهید. کارکنانی که برای ایجاد اعتماد تلاش می کنند از تمام توانایی ها و مهارت های فردی خود استفاده می کنند. این افراد خود را جدا از سازمان نمی دانند و برای پیشرفت سازمان از هیچ کوششی دریغ نمی کنند. در همین حال، برای ایجاد اعتماد، فرد نیاز به توسعه مهارت های دیگری دارد که عبارتند از:

  • اعتبار
  • دقت
  • عملکرد و عملکرد عالی
  • اخلاق در محیط کار
  • به ضرب الاجل ها متعهد شوید

7. توجه به جزئیات

10 مهارت دیگری که در هر شغلی به شما کمک می کند توجه به جزئیات است. افرادی که این مهارت قابل انتقال را دارند بهترین عملکرد خود را دارند. توجه به جزئیات یکی از مهارت های فردی است که افراد باهوش در محیط کار خود گسترش می دهند.

این کارمندان به هر مشکل یا فرآیندی با ظرافت و دقت نگاه می کنند تا بتوانند آن را به بهترین شکل حل کنند و بر اساس آن تصمیم بگیرند. البته باید مراقب بود که توجه به جزئیات به وسواس و کمال گرایی تبدیل نشود; زیرا می تواند مشکلات زیادی را برای فرد ایجاد کند.

8. مهارت های رهبری

شاید تعجب کنید اگر بگوییم مدیریت و رهبری نیز مهارت های قابل انتقالی هستند. اما رهبری تنها به سمت های مدیریتی و پست های بالا محدود نمی شود. کارمندان موفق با مهارت های رهبری می توانند الهام بخش دیگر اعضای تیم باشند و بر تصمیمات موفق و جهت گیری افراد تأثیر بگذارند. راه حل های موثر برای شایسته سالاری در سازمان و بهبود مهارت های رهبری عبارتند از:

  • آموزش مداوم
  • یادگیری مهارت های تصمیم گیری
  • با اعضای تیم ارتباط موثر برقرار کنید
  • تلاش برای توانمندسازی سایر اعضای تیم

همچنین، برای توسعه مهارت های رهبری، باید نمونه خوبی باشید. یعنی همانطور که از دیگران انتظار دارید وظایف خود را به بهترین نحو انجام دهند، شما نیز در این مسیر تلاش کنید.

گفتگو با مشاوران و کارشناسان در زمینه رهبری و مدیریت تیم ها و سازمان ها یکی از بهترین راه ها برای توسعه این مهارت در کار است. دکتر علی ناصر هویتی با تخصص خود در مشاوره مدیریت و آموزش سازمانی نقش بسزایی در موفقیت بسیاری از کسب و کارها داشته است.

9. خلاقیت

توانایی تفکر خارج از چارچوب ذهنی همان خلاقیت است و یکی از مهم ترین مهارت های قابل انتقال است که در بهبود وضعیت کاری افراد و موفقیت در سازمان نقش بسزایی دارد. خلاقیت نه تنها به عنوان یکی از مهارت های مهم فردی در نظر گرفته می شود. بلکه یک مهارت کاری و راه حلی منطقی برای ارتقای سطح حرفه ای مشاغل مختلف است. راهبردهای مهم و موثر برای افزایش خلاقیت عبارتند از:

  • ریسک پذیری
  • تجربه
  • تقویت حس کنجکاوی
  • تقویت خودآگاهی
  • توجه به کار تیمی
  • ایده های خود را بنویسید

10. هوش هیجانی

دهمین مهارت از 10 مهارتی که در هر شغلی به شما کمک می کند، هوش هیجانی یا EQ است. هوش هیجانی به معنای توانایی درک احساسات خود و دیگران و مدیریت مثبت آنهاست که نقش زیادی در برقراری ارتباط موثر، کاهش استرس، غلبه بر چالش ها، افزایش همدلی و خنثی کردن تعارض ها ایفا می کند. هوش عاطفی به عنوان یکی دیگر از مهارت های قابل انتقال، سنگ بنای رهبری، ارتباط موثر و تیم سازی است.

نتیجه

برای موفقیت در هر شغلی، مجموعه ای از مهارت ها وجود دارد که نقش مهمی در موفقیت افراد دارد. به این مهارت ها مهارت های قابل انتقال گفته می شود و مهارت هایی هستند که محدود به حوزه کاری خاصی نیستند و در همه مشاغل ارزشمند و مفید هستند. برخی از 10 مهارت برتری که برای هر شغلی نیاز دارید عبارتند از: مهارت های ارتباطی و کار تیمی، خلاقیت، تفکر انتقادی و سازگاری با کار.

برای دستیابی به این مهارت ها، آموزش سازمانی می تواند نقش موثری داشته باشد. دکتر علی ناصر حجتی یکی از مدیران و متخصصان منتخب در زمینه بازاریابی، برندینگ و یادگیری سازمانی است که با توانایی بالای خود در تصمیم گیری های واقع بینانه نقش مهمی در موفقیت سازمان ها و کسب و کارها ایفا می کند.

10 مهارتی که در هر شغلی به شما کمک می کند!

دیدگاهتان را بنویسید

Scroll to top